Geschiedenis

De Familie Leguit is van veel markten thuis.

Na een flink aantal verbouwingen door de jaren heen, uitgegroeid tot wat het nu is, een ruime, overzichtelijke zaak met een oppervlakte van 230 m2 waarin men terecht kan voor drogisterijartikelen, speelgoed en lectuur.

Dick en Lidy Leguit namen de zaak in 1962 over van de heer S. Vogelzang en destijds betrof het een ouderwetse galanterie winkel met huishoudelijke artikelen, klompen, visspullen, strandgoed, pitten voor petroleumlampen etc. In de zomer bleek de winkel veel te klein, zodat de woonkamer werd ingericht als souvenirwinkel, terwijl er in de keuken werd gewoond. In 1965 volgde een verbouwing waardoor de zaak werd vergroot van 40 tot 100 m2. Het assortiment werd mede uitgebreid en zodanig dat tijdens de inrichting de zaak eigenlijk alweer te klein bleek. Mede door de groei van Callantsoog en de toename van het toerisme. Na enkele interne verbouwingen werd in 1979 de zaak vergroot tot 230 m2 en deze oppervlakte meet de winkel tot op heden.

Drogisterij – Speelgoed – Tijdschriften

We hebben in 1990 het interieur van de winkel gemoderniseerd om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn en we zijn ons vanaf dat moment gaan specialiseren. We zijn meer de drogisterij, speelgoed en tijdschriften kant opgegaan. De huishoudelijke apparatuur en souvenirs verdwenen uit het assortiment, maar desalniettemin kan de klant zeer veel artikelen terecht bij ons, de zaak is 7 dagen per week geopend.

Meer weten over Callantsoog en omgeving kijk dan op:

http://www.incallantsoog.nl of http://www.callantsooginfo.nl

%d bloggers liken dit: